lauantai 19. tammikuuta 2013

Suunnitelmissa vessaremontti

Meidän kotona on monta huonetta, jotka kaipaisivat pientä pintaremonttia. Päätimme seuraavaksi toteuttaa alakerran pikkuvessan remontin, koska vessaan tuleva lattialämmitys ehkä kuitenkin nostaa asumismukavuutta enemmän kuin olohuoneen uudet tapetit.

Alakerran vessa on perus rintamamiestalon eteiseen tehty kompaktinkokoinen koppi. Sinne mahtuu juuri ja juuri pönttö ja lavuaari, joten mitään spa-tunnelmaa on turha lähteä tavoittelemaan. Wc:n olemus kuitenkin raikastuu varmasti rutkasti nykyiseen puolipaneeli-muovimatto-tunnelmaan verrattuna.

Laattavalinnat vessaan olen tehnyt jo aikoja sitten. Seinille tulee Pariisin metrosta nimensä saaneet "metro tiles" eli kiiltävän valkoiset fasettireunaiset tiililadotut laatat. Laattaa tulee seinän alaosaan ja yläosa joko maalataan tai tapetoidaan. Ensin meinasin, että laatoitus tulisi ylös asti, mutta se voisi noin pienessä kopissa tuntua ahdistavalta.


Lattiaan valitsin perinteiset musta-valkoiset 6-kulmaiset laatat, jotka sopivat hyvin 50-luvun talon henkeen.


Luulin kuusikulmaisten laattojen olevan ihan laattaliikkeiden peruskamaa, mutta yllätyksekseni huomasin, ettei niitä nykyään ihan joka kaupasta löydykään. Pukkilan valikoimasta onneksi löytyi ja nyt on sekä seinä- että lattialaatat ostettu valmiiksi.


Lattialaattoja piti tietysti heti vähän mallailla. Tässä samalla vähän osviittaa nykyisestä huussitunnelmasta.


Peilikaapin tilalle tulee tämä Ruotsista huutokaupasta ostamani 50-luvun taittopeili.


Olisin halunnut vessaan tuollaisen ensimmäisessä kuvassa näkyvän jalallisen lavuaarin, mutta jos tuohon pikkukoppiin sellaisen laittaa, niin säilytystilaa ei jää yhtään. Siksi nykyisen altaan ja tason paikalle tulee koko seinänpituinen liukuovikaappi ja sen päälle ehkä neliskulmainen malja-allas.

Kuva: Netrauta

Olen vähän haaveillut vesiputoushanasta, mutta voi olla että päädymme johonkin perinteisempäänkin.


Haluaisin mahduttaa vessaan myös nämä työkaveriltani ostamat vanhat pikkukaapit. Ainoa mahdollinen paikka taitaa olla tason päällä nurkassa vinottain. Toivottavasti ne saa järkevästi mahtumaan sinne.


1 kommentti: