perjantai 5. heinäkuuta 2013

Trompe l'oeil -kirjahylly

Löysin talvella vessan tapettia etsiessäni edullista kirjahyllytapettia ja pääsin toteuttamaan yhden jonkin aikaa mielessäni olleen pikaremontin, valekirjahyllyn. Meillä on talon uuden puolen aulassa seinänpätkä, joka näkyy suoraan vanhalle puolelle ruokahuoneeseen ja olkkariin. Tämä seinänpätkä osuu silmiin aina sohvalla istuessa, joten se oli sopiva paikka silmänkääntökirjahyllyn toteuttamiselle.

Ennen-kuvaa en näköjään ole malttanut seinästä ottaa. Tällainen kuva sentään löytyi vanhoista asunnon esittelykuvista. Seinän pätkä on siis tuo oven takana oleva. Se oli lähtötilanteessa beigellä maalattu niin kuin muukin aula.



En ole koskaan aiemmin tapetoinut, joten vähän jänskätti, miten ruttuun ja vinoon tapetti mahtaa mennä. Ihan kivasti se kuitenkin asettui, eikä saumakohtakaan näy kuin ihan läheltä katsottuna. Asettelua sai kuitenkin miettiä tarkkaan, että valmiiseen "hyllyyn" tulisi kokonaiset hyllyvälit näkyviin, eikä kirjat katkeaisi hölmösti keskeltä. Seinä on metrin levyinen, joten kaksi pituutta tapettia riitti ja rullasta jäi puolet käyttämättä.



Kun tapetti oli seinässä otin netistä mahonkikirjahyllyn kuvan malliksi ja menin Nakolinnaan listaostoksille. Siellä on hyvää palvelua ja avulias myyjä auttoi minua valitsemaan sopivat listat mallikuvan avulla. Petsasin listat moneen kertaan tummanmahonginvärisellä petsillä ja väristä tuli oikein hyvä. Miesväki auttoi listojen sahaamisessa ja kiinnityksessä.


Kirjahyllylle tuli hintaa vain alle 50€ ja hyväpuoli on myös se, ettei siitä tarvitse pölyjä pyyhkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti